Info

Henry Smaal Grafisch ontwerp uit Arnhem is: concept­ontwikkeling, visuele identiteit, en (specifieker) huisstijlen, boeken, websites, etc.

Henry Smaal (Ede, 1981) is sinds 2010 zelfstandig en freelance ontwerper uit Arnhem, afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem (Bachelor Graphic Design, 2010).

In 2004 studeerde Henry Smaal af aan het Grafisch Lyceum Amsterdam als grafisch vormgever / creatief dtp’er en in 1998 (na de middelbare school) heeft hij aan het Grafisch Lyceum Utrecht 2 jaar de opleiding (offset-) druktechniek gedaan.

In zijn werk probeert Henry Smaal met experiment en vanuit een concept een passende beeldtaal te ontwikkelen. Hierbij wil hij graag grenzen opzoeken, experimenteren en out-of-the-box denken. Zolang het onderzoek en het doel maar zorgen voor verrassing, originaliteit en aanzet tot discussie (in de positieve zin van het woord). Henry Smaal is vanuit zijn opleiding gespeciali­seerd in typografie en concept.

En dat uit zich in concept­ontwikkeling, visuele identiteit, en (specifieker) huisstijlen, boeken, affiches, websites, ruimtelijke objecten, fonts, etc.

Henry Smaal was van augustus 2010 tot november 2012 samen met twee andere ontwerpers onderdeel van Atelier4. Dit ontwerp­collectief initieert en organiseert Atelier4 presenteert, een jaarlijkse expositie voor pas afgestudeerde grafisch ontwerpers in Arnhem. Voor meer info, kijk op de website van Atelier4.

Andere projecten:

TFG Jaarverslag

ArtEZ Master Architectuur

Roggebotstaete

Atelier4 presenteert: Lift‑Off!